Kirkko

Alavuden 

HELLUNTAISEURAKUNTAHelluntaiseurakunnat

ovat vapaita kristillisiä seurakuntia, joihin maailmanlaajuisesti kuuluu yli 500 miljoonaa jäsentä. Suomessa helluntaiseurakuntiin kuuluu n. 48000 jäsentä. Alavuden Helluntaiseurakunta on perustettu 1933.

Tutustu helluntaiherätyksen historiaan ja uskontunnustukseen Helluntaikirkkon kotisivuilta.

Uskomme
perustana on Pyhä Raamattu, josta löytyy evankeliumi: Ihminen on Jumalan luomana arvokas, mutta syntinen väärien valintojensa takia. Jeesus sovitti ihmisten synnit kuolemalla ristillä ja nousi kuolleista osoittaen, että synnit on mahdollista saada anteeksi. Saavuttaakseen Jumalan johdatuksen elämässään ja ikuisen elämän Taivaassa Jumalan tykönä ihmisen tulee hyväksyä Jeesuksen sovitustyö ja uskoa Jeesukseen, joka elää tänä päivänä. Silloin ihminen saa synnit anteeksi eli uudestisyntyy. Tällöin ihminen muuttaa mielensä suhteessa syntiin ja Jumalaan, ja Pyhä Henki alkaa johtamaan ihmisen elämää. Tämän vertauskuvana ihminen ottaa kasteen ja liittyy seurakunnan jäseneksi.

Tavoitteenamme
on syvä ja läheinen rakkaussuhde Jumalaan
keskinäinen yhteys toinen toisiinsa mahdollisuus palvella lahjoillaan toinen toisiaan ja maailmaa, niin että mahdollisimman moni löytäisi yhteyden elävään Jumalaan

Toimintamme perustana
ovat jumalanpalvelukset ja rukouskokoukset.

Jumalanpalveluksiin kokoonnumme sunnuntaisin säännöllisesti kohtaamaan rukoillen ja ylistäen Jumalaa ja kuuntelemaan Raamatun opetusta.

Rukouskokouksia pidetään seurakunnassa viikottain, sekä säännöllisesti seurakuntalaisten kodeissa.

Lapset ja nuoret ovat seurakunnassamme tärkeitä. Haluamme panostaa heihin ja lapsiperheisiin, joka näkyy myös meidän toiminnassamme.