Kirkko

Alavuden 

HELLUNTAISEURAKUNTATedderin perheen
joulutervehdys Etiopiasta

Joulun tervehdys rakkaat lähettäjäseurakunnat!

 
Olemme olleet perheenä Etiopiassa kohta kaksi ja puoli kuukautta. Tähän aikaan on jo mahtunut paljon. Normaalia uuteen maahan ja kulttuuriin asettumista on  jonkin verran raskauttanut Covid-pandemian vaikutukset sekä Etiopian pohjoisosassa oleva konflikti. Olemme kuitenkin olosuhteisiin nähden kiitollisia siitä, miten uusi elämä täällä on alkanut sujumaan.

 Lapset käyvät iloisesti koulua, mutta koulussa ovat eri luokat välillä olleet karanteenissa korona tapausten johdosta. Me olemme Helenan kanssa päässeet hyvin käyntiin Amharan kielen opiskelujen kanssa. Tavoitteemme on käydä kielikoulussa tunneilla kolmena päivänä viikossa, mutta lasten koulun karanteenitilanteiden johdosta emme ole aina ihan näin voineet tehdä. Kieltä saamme opetella myös arjen tilanteissa: kaupoissa käydessä sekä puutarhurin ja kotiapulaisen kanssa keskustellessa.

 Yhteys kumppani seurakuntaliikkeiden kanssa on myös avattu. Olemme olleet paljon tekemisissä varsinkin Guenet-kirkkokunnan johtajien kanssa, jotka järjestivät meille työluvat. Nyt lähiaikoina olemme myös keskustelleet Full Gospel Believers Church liikkeen johtajien kanssa. Heillä on kova halu ja tarve yhteistyöhön, mutta ymmärtävät myös sen, että alkuun meillä menee aikaa uuden kielen ja kulttuurin opiskelussa.

Olen itse omien yhteyksieni kautta päässyt opettamaan Ethiopian Graduate School of Theologyssa, jossa opetus tapahtuu englanniksi. Olen syksyn aikana opettanut 10 hengen ryhmälle Johanneksen kirjallisuutta, ja nyt juuri olemme tutkimassa ilmestyskirjaa! Ryhmään kuuluu yksi ortodoksi pappi, muutama baptisti ja presbyteeri, mutta valtaosa on yhteistyökirkkokuntamme jäseniä. Olen heidän avullaan oppinut paljon Etiopian seurakuntien tilanteista ja muutenkin päässyt käyntiin Raamatun opetuksen soveltamisessa täkäläiseen kontekstiin.

Olen itse sairastellut täällä jo kaksi kertaa; ensi minulla oli flunssa ja nyt on päällä ameba infektio. molempien yhteydessä piti käydä myös koronatesteissä. Ameba infektio on ollut raju ja vielä viikon jälkeenkin minulla on vatsa sekaisin ja voimat vähissä. Onneksi muu perhe on säilynyt terveenä, siitä suuri kiitos Jumalalle!

Olemme erinäisten haasteiden ja vaihtelevien tunteiden keskellä kokeneet kuinka Jumalan armollinen läsnäolo kannattelee meitä. Koemme myös, kuinka teidän rukouksenne nostavat meitä ja vaikuttavat jatkuvasti arjen ihmeitä: johdatusta, oikeita ajoituksia, kohtaamisia, yms. Täällä arjen touhut jo itsessään vievät paljon energiaa, ja kaiken uuden äärellä oleminen väsyttää ihan eri tavalla kuin kotimaassa eläminen. Pyydämmekin rukoustukea juuri tähän, että saisimme voimaa jokaisen päivän haasteisiin ja viisautta keskittyä oikeisiin asioihin kunakin päivänä. Täällä on lähettien kesken sanonta, että jos saa yhdenkin asian hoidettua päivässä, niin saa olla tyytyväinen!

Nyt kun lähestymme joulua niin meillä on kyllä vähän Suomi ikävääkin. Joulu tuntuu täällä todella erilaiselta. Yritämme kuitenkin keskittyä Joulun ytimeen ja löytää uusia tapoja juhlia sitä Etiopiassa. Huomenna meillä on kyllä kiva suomalaisten jouluinen lauluilta, jossa Helena säestää laulut. 

Muistamme teitä kaikkia lämmöllä ja iloitsemme, että olette yhteistyössä kansamme. Kiitos tuestanne ja rakkaudestanne!

Liitän tähän jouluisen videotervehdyksen, jossa on minulta pieni puhe ja Helenalta ja lapsilta laulu (yht. 3 min 11 s). Voitte jakaa ja käyttää videota seurakunnan keskellä parhaaksi katsomallanne tavalla. 

 Tedder Joulutervehdys Etiopiasta.MOV

Hyvän Joulun toivotuksin,

Samuel ja perhe