Kirkko

Alavuden 

HELLUNTAISEURAKUNTALähetystyö:

Lähetystyö on alusta alkaen ollut erottamaton osa Suomen helluntaiseurakuntien työtä. Myös Alavuden helluntaiseurakunta on vuosikymmenten saatossa ollut lähettäjänä ja tukijana useille lähetyssaarnaajille, jotka ovat kokeneet Jumalan kutsun viedä sanomaa eri puolille maailmaa.

Lähetystyö on viime vuosikymmeninä saanut myös uusia muotoja. Pitkäaikaisemman lähetystyön rinnalle on tullut lyhytaikaisempia projekteja. Kehitysyhteistyö ja humanitaarinen työ ovat laajentuneet ja avanneet ovia myös sellaisiin maihin, joissa suoranainen julistustyö ei ole mahdollista. Entistä enemmän työssä on myös alettu painottaa kumppanuutta, molemminpuolista oppimista ja sitä, että ihmisille järjestetään mahdollisuudet paremmin auttaa itse itseään.

Yhä edelleen tarvitaan niitä, jotka lähtevät sekä vanhoihin että uusiin lähetysmaihin. Paljon saadaan aikaan myös tukemalla paikallisia evankeliumin julistajia, jotka jo tuntevat oman maansa kielen ja kulttuurin, etenkin niissä maissa, joissa jo entuudestaan on vahvoja seurakuntia, mutta heikommat rahalliset mahdollisuudet työn tekemiseen. Yksi tällainen maa on Ukraina, jossa on yksi Euroopan suurimmista helluntailiikkeistä, mutta samalla seutuja, joilla uskovia on viime aikoihin asti ollut tuskin lainkaan.

Alavuden helluntaiseurakunta on vuoden 2009 alusta ollut mukana tukemassa Velitshkon perhettä Luganskissa, Itä-Ukrainassa. Näiltä sivuilta saat tarkempaa tietoa Ukrainasta ja erityisesti Velitshkon perheen työstä Luganskin alueella.

Lisätietoja:
    Jukka Mäkelä
    p. 041-438 2580
    makela.jukka(at)nic.fi